fredag 25 februari 2011

Dricks nr2

Då skall vi se…

Dricks…
Jag är av den fasta övertygelsen att Dricks ger man när något är över förväntan. Här i Mexico så skall man ge +10 -15% ALLTID och då undrar jag i mitt inte så stilla sinne varför i hela fridens namn de inte bara ökar priserna med 15% så slipper gäst stackarna…jag… räkna ut vad 15% på någonting är. Som det är här nu dessutom så förväntas man ge dem extra pengar bara för att. Jag har aldrig något emot när folk ger mig pengar men det är väldigt sällan jag förväntar mig att få pengar så där bara.
Här förväntar folk sig att man skall ge dem pengar om man tittar på dem för länge. Efter min fisketur igår som kostade sjukt mycket pengar typ 1600:- /4h och då fick de behålla 20+kg fisk.  De var inte särskilt trevliga och inte särskilt duktiga framför allt gjorde de snarast mindre än vad jag förväntade mig. Fast klart att kaptenen drack upp 3 av de 6 ölen som var med för mitt välbefinnande var ju oförrättat i allfall. Inte för att jag vill ha öl klockan 8 på morgonen i en ganska liten båt i 3 meters vågor… Men han ville det iallafall. När vi kommit in till land och jag börjar gå därifrån så ropar han efter mig "Tip?" och jag känner bara så fan heller.

Nu har ryktet säkert börjat sprida sig att jag är den snålaste djävul som satt sin fot här men det struntar jag i.

I sverige är dricks systemet inte uppbyggt på detta sättet och jag är säker på att de som komne rdit härifrån har svårt att anpassa sig också.
Jag menar om man är på cafe och betalar för sin kaffe. Tar emot den och så känner man att" Faaan nu har jag så där mycket pengar igen här ta lite snälla baristan." Hur ofta händer det? Det har aldrig hänt mig.

ja ja nu skall jag upp och äta frukost och inte lämna dricks igen..

2 kommentarer:

  1. Jag har precis vattnat dina blommor och väntar på lite dricks, snåljåp!

    //Haepa

    SvaraRadera
  2. haha Det kan du se dig i himlen efter XD
    tack

    SvaraRadera