måndag 14 februari 2011

Lögn ,Petter och gymnastikpåsar

Ja då så.

Tack för länken til den däringa andra bloggen Jag är inte ensam. Känns ju lite extra bra.

Tänkte skriva om lögn och vad det är i allfall enligt mig. Kanske fundera på varför det alltid anses vara fult att ljuga även om det görs flera gånger varje dag av  "alla"™

Fast det var innan jag fick Logiskt med Petter i öronen.
Jag gillar den låten eftersom den nästan alltid talar till mig.
Fast den säger helt olika saker beroende på hur man lyssnar. Eller snarast hur man vill höra i den.
Den kan handla om självhat, eller att alla andra e dumma i huvudet. Det är de men det är inte heller dagens poäng.
Jag tror att alla ™ Kan känna igen sig i hela eller i delar av den.

Asså fan killen bakom mig luktar oouppackad gympapåse. Gammal ouuppackad gympapåse Jag kan ju inte tänka klart en tanke utan att tänka på de sura dunster han utsöndrar.
Så när man skriver så elaka saker får man släcka skärmen så han inte kan läsa vad jag egentligen tycker om hans stank.

Då kom vi ju in på lögner i allafall.

Det  är klart att jag hade sagt att det var ok om han hade sagt att han glömt ducha denna månaden och jag hade ljugit och sagt att ja vem händer inte det. För att vara snälla. Eller ja i mitt fall hade jag sagt det för att jag hade varit rädd för att hamna i slagsmål… "Nej det är fan inte OK kliv av bussen nu hade ju varit ärligt men inte i någons egentliga intresse.Ja förutom kanske mitt då… om han hade gått av dvs.

Vi är ju uppfostrade att aldrig ljuga för att det är fel. Men jag tror att en människa som alltid ljuger nog skulle var mer populär en en som alltid talar sanning. Även om man då tillåter att inte säga något  man hade kunnat säga.
Själv har jag kommit fram till att en kombination av sanning, undanhållande och lögn får en att hantera dagens bekymmer med glans.

Jag har så klart som målsättning att  ljuga så lite som möjligt.
Men det blir som ett program i varje situation.

If (Kommer någon av oss må bättre om jag är ärlig nu)
     case of  ja säg sanningen  #framförallt om det är jag som mår bra av det.
       
        else , Kan jag undvika att säga något för att någon skall må bättre

Else    if LJUG!

sedan finns det ju nyansskillnader. Man skall alltid ljuga så nära sanningen som möjligt. Dessutom skall man inte ljuga om saker som är lätta att kolla upp.

Fan vad här luktar…

Vart tog tråden vägen nu då???
Jo…

De allra flesta yrkesroller ingår ju lögn som något självklart. Bil försäljare, ja alla säljare. Supportpersonal, tekniker, chefer, Ja egentligen alla som gör ett bra jobb ljuger i ordets extremhet (var det ett ord innan) Om man skall vara 100% ärlig kommer alla att hata en Så låt oss sluta vara så himla skenheliga. Lögn är oftast rättast och svårast.

Om man ser till otrohet då för det är de alla tänker på som skulle skjuta min tes i sank. Ja det och sunt förnuft förstås.. men i alla fall. Det är ju inte att din partner ljuger om att han/hon varit otrogen som du blir förbannad över det är ju att han/hon har svikit det avtal ni ingått. Att personen springer hem och säger jag satte på någon annan som är snyggare än dig verkat ju bara vara dumt på alla nivåer.
Innan alla nu ringer och undrar så är detta bara ett exempel.
Där är det ju handlingen som man blir tvärförbannad över, att det ljugs om det efteråt är ju närmast en självklarhet och där är ju lögnen någon form av barmhärtighetsritual.

Missförstå mig inte nu. Jag tycker inte att man skall ljuga för att medvetet såra någon annan precis tvärt om. Man skall sällan sträva efter att skada/såra någon varken med ord eller andra handlingar, och krävs det lögner för att undvika det so be it.
Se där ja det handlade om lögner i allfall. Det trodde ni inte. Jag skall medge att jag hade det på känn hela tiden.

Förresten, jag har fått klagomål på att jag använder för få skiljetecken så här kommer de…,,.!!?,.,,,…,,.,,……,,!? .,

3 kommentarer:

  1. Tack för skiljetecknen. Nu vill jag bara att de kommer inuti texten; gärna på rätt ställe.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det är dåligt med inlägg på den här bloggen. Här går man in varje dag och det händer ingenting.... Du får anstränga dig lite om du ska ha kvar din(a) läsare ;)

    SvaraRadera