torsdag 3 februari 2011

Nästan 50 besökare^^

Smått otroligt att femtio galningar läst det jag skrivit...
Undrar om någon kommer komma tillbaka.

Idag tänkte jag skriva lite om ordet underhålla.

Direkt finns det ju två betydelser  som inte direkt har med att under hålla.
När man simtränar ett barn  eller ja en vuxen också då måste man ju underhåla det annars sjunker det ju. barnet alltså, eller den vuxne. Hålla under helt enkelt.

Steget till att underhålla, alltså se till att det där torpet, man egentligen inte har tid till inte rasar ihop fullständigt kan ju ses som en annan definition av att hålla under.

Sist men inte minst att underhålla det som jag antagligen inte gör med dig just nu. Fast kanske ännu bättre det jag gör med mig själv nu. NEJ inte DET. Jag underhåller mig med att försöka skriva ner tankarna ju. det skrev jag ju för flera inlägg sedan.
Den senaste betydelsen alltså haha underhållet har jag svårt att fundera fram hur det kan kommit till. några idéer

Jag satt och funderade på detta en stund i dag. känns som tid man inte får tillbaka på något vis.

Någon på facebook skrev och undrade vad man skulle bli när man blev stor. Det är en bra fråga men en ännu bättre fråga är varför man skall bli stor? Det verkar fortfarande himla tråkigt. Allt ansvar, alla plikter ingen fritid. Det gäller ju att hålla sig ung i sinnet, trots allt elände som man möts av. Alla katastrofer som händer överallt. Jag har testat under ett par års tid att aktivt undvika nyheter och nyhetstidnigar efterssom jag bara mår dåligt av att läsa om allt elände överallt. Faktum är att det tillför inte mig något att veta att det just nu svälter så här många någonannanstans(tm). Jag vet att det förekommer även om jag skulle skicka alla mina pengar dit så svälter en massa människor och det finns inte ett smack jag kan göra åt det. Jag tror att det var bättre förr när världen var mindre och en stor nyhet var att grannens får brutit benet eller att tre sockner bort hade fötts någon med 8 fingrar på en hand.
Jag har kommit fram till att det inte går att undvika nyheter helt och hållet utan det som är "viktigt" får man reda på i allfall och det man inte vet att man har missat har man inte ont av.
Jag mår dessutom bättre, säkert bara psykosomatiskt. Att folk tittar konstigt på mig när jag berättar det gör ju en mindre skillnad. Folk tittar alltid konstigt på mig och jag är sällan tyst ;)

Om ni tycker att jag är en egoistiskskitstövel så har ni antagligen rätt. Men någon dag när jag känner för det så skulle jag kunna komma på humöret att lägga fram bevis för att alla människor är egoistiska och bara tänker på sig själva. Men jag skall inte skrämma bort er redan. om nu någon kommer tillbaka och läser dvs.

Adjö!

4 kommentarer:

 1. I´m back!

  Pratade med en 6-åring på kungälvsbadet förra veckan. Hon längtade efter att bli stor så hon fick bestämma själv när hon skulle gå och lägga sig. Jag log och skrattade tyst för mig själv...

  Och jag vet att jag längtade jag med, efter alla förmåner som man faktiskt har när man är "stor" och får bestämma själv. Men jag tror faktiskt att jag också tyckte att det var rätt kul att vara barn. Bada och läsa hela sommrarna och behövde inte bry sig om att hjälpa till eller tänka på vad man ska äta denna dagen. Det var ju enkelt - det som serverades :)

  Det sorgliga är väl att man som barn inte inser hur förbaskat bra man faktiskt har det. Man bara njuter av livet och tänker inte längre än till dagen därpå (om ens så långt). Och jul, födelsedagar och sommrar är något som inte svichar förbi i en takt som får en att fundera över om det är 3 jular på ett år utan man väntade i evigheters evigheter efter att den där speciella dagen skulle närma sig.

  SvaraRadera
 2. Att sluta läsa Aftonbladet är bland det bästa jag har gjort för min mentala hälsa. Och jag är övertygad om att jag är till större nytta och glädje för min omgivning nu, så att omgivningen kanske är till större nytta och glädje för sin omgivning som är till större nytta och glädje för sin omgivning, osv heeela vägen till barnen i Afrika!

  SvaraRadera
 3. Linda du tillägnas ett helt inlägg nästan tack för det.

  Åsa-
  Ja du att sluta läsa aftonbladet är ett stort steg. nästan lika stort som att kalla det de publicerar där för nyheter. Jag tittar faktiskt där ibland. Jag ser det lite som att läsa en ding ding värld. underhållande fiktion skapat av galningar.
  Fast jag tror att man begår ett misstag om man inte tror att alla andra nyheter är minst lika vinklade fast kanske inte åt samma håll.

  SvaraRadera
 4. Ja, men andra nyheter eller "nyheter" är inte lika beroendeframkallande, så där är det liksom bara att låta bli.

  SvaraRadera