fredag 11 februari 2011

Ny dag nytt entry

Jo visst verkar det vara en direkt relation mellan att jag skriver någonting och att folk läser det. Det verkar inte som att jag kommer tjäna multum på att slå på reklam ännu. Behöver något tiotaltusen läsare till innan det blir aktuellt.
Men igår hade 123 stycken läst detta jag blajjar om så vi e på gång.
Idag tänkte jag orera om Tjuvlyssning.
Moraliskt säkert jätte fel och alla som tjuvlyssnar borde brinna. Men jag e sjukligt nyfiken och mina öron verkar kunna ta form av parabolantenner  När jag var yngre kunde jag till och med lyssna på två olika konversationer samtidigt där jag inte var del av någon eller av bara den ena.
Så långt allt gott och väl. Hade jag nu inte också varit hjälpsam till någon bortegräns som människan som art inte hittat ännu och väldigt noga med detaljer så hade jag kanske inte hamnat i  så många bekymmersamma situationer.
Saker jag lärt mig so far.
Börja prata med vilt främmande nakna karlar i duschen på träningsstället verkar inte vara riktigt OK där pratar man BARA med folk man känner, även om man bara vill upplsa om att det faktiskt finns ettbyggvaruhus som fortfarande är öppet och i närheten trots att hans kompis försöker få honom på en 40 minuters biltur.
Han uppskattade säkert mina vägbeskrivningar men situationen var ändå något… spänd

På jobbet är det inte heller alltid bra. vi har kontorslandskap och när någon pratar med chefen så är det enkelt att höra vad som sägs. Men så fort de sänker röstvolymen så att det blir svårt att höra så  VET man ju att det är intressant. Även om jag tror att de sänker rösten för att retas nuförtiden, gärna sägandes att jag sagt det och det. Hur än jag reagerar i detta läget är jag avslöjad.
Prata högre jag hör inte längre!
Prata högre eller gå någonannanstans.
gå dit och ställa sig och säga, Jag hörde mitt namn nämnas
Ja du ropade. Fick lite skratt faktiskt. (tydligen anses inte viskningar att vara rop)
Det sade jag inte alls, är förvånansvärt effektivt.

Dett finns ju bara ett sätt som är rätt och det är att sitta ner och hålla käften och låssas som att man inte hört.

Nu vet ju alla runt mig att jag lyssnar så ofta jag kan.

Jag har också förvåna att ha öronsnäckor i öronen när jag går på stan men utan ljud på. Det fungerar bra eftersom jag slipper, faktumförsäljare, telefonsnyltare, reklamidioter och folk pratar om intressantacsaker när man står där, gärna klappandes någon imaginär takt på benet. Det fungerar jag lovar.

Någonstans när jag skriver detta inser jag ju att detta är ytterligare än sak som en dag kommer få mig att bli institutionaliserad. :)

Ja faktum försäljare. Ni vet de hemlösas tidning… Jag ger gärna dem 25:- för att de har skapat en tidning. Menjag vill inte ha deras tidning.. Fast det vet jag inte egentligen. Fan nästa gång jag ser en faktum säljare skall jag köpa hans tidning. Fast jag skall rätta till det där löftet. Nästa gång jag ser en faktumförsäljare, som inte luktar sprit, luktar illa, eller ser ut som att han/hon äter småbarn på daglig basis skall jag köpa faktum. Om jag har pengar.

Information om hur det eventuellt går kommer så småningom.

1 kommentar:

  1. Det var många buts and ifs ;)

    Tricket när man tjuvlyssnar (ja det gör jag med :)) är att inte låsas som om man hört något. Dvs. inte röra en min fast man i självaverket håller på och garva på sig. :)
    och på det temat kan du läsa detta blogginlägget - http://dansaskrattaleva.blogspot.com/2011/01/men-sluta-glappa-eriksson.html

    SvaraRadera