torsdag 24 mars 2011

Dammsugare

Okej först en update på los intesåvärmepump.
Det verkar som att Canvac som innehar Mithubishi i sverige kanske kan plocka reparationskostnaden? Dessutom kostade det bara 4700:- att göra en av lösningarna i inomhusenheten. Ink moms så Wohoo!  Jag får kanske börja plocka ner ramen och ställa tillbaka möblerna där jag tänkte måla fan på väggen.

Häromdagen hade vi minsann en inbjuden försäljare av dammsugare hos oss. Vilket underbart upplägg de har.Till att börja med skall vi säga att det verkar vara en djävligt robust dammsugare, inget snack om den saken. Även om jag undrar lite varför amrissarna är så otroligt kåta på att fräsa saker ur flygplansaluminium? Men men vi är alla olika. Jag har ju ett kaffefilterhållarstopp i fräst okäntrostfritt. tog två man 2 timmar att tillverka så det kan vara stans dyraste pressomaskin!

Iallafall.
Först så ringer någon och bokar en tid och deras säljare verkar jobba dygnet runt. inga problem att få dit dem klockan 2000 på en lördag (även om de i god tid ringde och ställde in) De vill komma dit och rengöra en matta eller en säng. Inga köpkrav.

Det kommer in någon försvarslös liten stackare som ser ut som han skall kollapsa under tyngden av lådorna som innehåller dammsugaren och tillbehören. Han börjar med att få en att tycka synd om honom för att han måste ringa till sin chef och "checka in" sedan pratas det lite han berömmer ens hus, tycker att ens jobb är intressanta även om jag fick vara ifred eftersom data närd inte var något han kunde relatera till. Sedan börjar han dra lite historia om maskinen och visar lite smått otåliga tillbehör för att vara en dammsugare. så som slipmaskin och ångtvätt? Faktiskt en riktigt smart konstruktion som verkar vara baserad på att man häktar på drivband på en roterande axel på ett genomtänkt sett. Maskinen är egentligen en stor elmotor med antar jag fläktblad på.

Sedan börjar han dammsuga vår matta med våran dammsugare för att sedan använda sin och det fanns en hel del kvar att suga upp. inte så konstigt kanske.
Sedan mer imponerande gjorde han samma sak på parkett golvet och hade samma resultat. Jag studerade dammet han hittade och det fans klara detaljer där i som jag kunde relatera till faktiskt var "vårt" så han hade inte nå liten påse med damm med sig.
Sedan visade han ett rotormunstycke som sög  isig hur mycket som helst från flera av våra mattor.

Sedan började det. Skiten kostar ju 37Kkr vilket är mer än en av våra bilar, mn mc och cross kostar ihop. så fet chans. när detta berättades blev han ju nedslagen och fick ringa till sin chef och meddela detta. Chefen ville då prata med oss. han var jätte trälig och tackade för att han fått ta upp vår tid.Sedan droppade han priset till 13Kkr för en knappt begagnad men med samma livstids garanti. Hmm mer intressant. 13Kkr är ju fortfarande tre gånger så mycket som man kan tänka sig och inget jag spontanhandlar. betänks tid tills på fredag. När det kommer bli nej.
Och så skulle man ge ut namn till andra man trodde kunde vara intresserade.

Så vad är intressant här? Jo!
Efterssom de blir rekommenderade av någon kan de skippa Nix registret
De har blivit inbjudna till dig och då gäller inte distansköpslagen 14 dagars ånger rätt
Efterssom de kommer hem en lite stackare till dig och städar åt dig så hamnar man automatiskt i ett jag är skyldig dig läge och man får nästan dåligt samvete när man inte köper maskinen.
Flera gånger under besöket berättar han om hur många som köper en maskin och att han nyss sålt till en ensamstående sjukpensionär och att han då fick dåligt samvete. Detta leder ju till att man tänker att om den stackaren har råd och tycker detta är viktigt så borde väl jag kunna också? dessutom är han ju en riktigt hyvenskille eftersom han fick dåligtsamvete?
och så har han ju en riktigt hemsk chef. Stackarn.

Sett i backspegeln så förstår jag vad som hände och varför jag så pliktskyldigt fyllde i massor med namn på listan. Förlåt till er tacka nej om ni inte vill ha dammsugaren!

så kan det gå tjipp

1 kommentar:

  1. Det är överraskande positivt om någon annan kan tänka sig betala! Håller verkligen tummarna!

    SvaraRadera