fredag 25 mars 2011

Konsten att tåga

Jag tänkte inte blogga denna resan utan värma upp ordentligt för att fira fru våffla. Men detta MÅSTE ju delas.

Sitter på tåget och precis innan avgång öppnas dörrarna och två rökande män börjar lasta in väskor i vagnen. Intressant nog stängs dörrarna med väskorna och männen på olika sidor om manen och väskorna och tåget? Jo  tåget åker...

Det bidrog till att vi som sitter vid dörrarna faktiskt börjar prata med varandra och är ganska eniga om att det där verkligen förstör ens dag. Men man skall ge männen en eloge för att de sprang faktiskt ganska fort efter tåget.

När konduktören kom så verkade det som att han faktiskt hade sett till att det hela hände?
Han menade på ett ganska aggressivt sätt att man kanske inte skall stå och röka tills avgångstiden inträffar och att då börja lasta in bagaget. Det håller jag väl ioför sig med om.
Men då kickar min paranoida sida in. Den jag har betalt för att underhålla.
Hur lastar man på två väskor på ett fullsatt tåg och slipper åka med? Detta är ju ett kanonsätt.
Två tunga väskor mitt i ett tåg… Konduktören verkade inte tro att det var troligt utan lät glatt dem stå kvar.

Faktiskt riktigt jäkla dåligt av SJ de borde inte låta väskorna stå kvar för vem som helst att stjäla och de borde sätta dem längst bak i tåget för säkerhetsskull.
Nu tror ju jag inte att terrorhotet mot ett regionståg på sveriges västkust är särskilt högt… men å andra sidan trodde nog ingen att tornen skulle flygas in i heller… eller att det som hände i Harrisburg skulle hända heller.
Men men om ni hör om ett sprängt tåg så vet ni att jag var med på det.

Och träffar ni mig så har jag en historia till att berätta.

Så ja del ett publicerad. Jag var och tittade lite på kön till apple store tidigare där folk står och köar för att få köpa den nya ipad2an. Jag kan inte hjälpa att tycka att det är lite fånigt… Men är samtidigt helt säker på att de finner en del saker jag gör för minst lika fåniga. Vad bra att vi är olika.

Annars ser jag fram emot en helg där schemat är så där lagom fullt. Å andra sidan när det är lagom fullt så brukar det innebära att jag får stressa ihjäl mig när det hela väl kommer till kritan. Tidsoptimist? Javisst!

Tyvärr har inte alla delar till hojen anlänt ännu så den får snällt hänga kvar i taket… å andra sidan kanske jag får till att skvätta lite färk p åen del rostiga skarvar. det syns ju inte men känns ju bättre i allfall.

Men Swampnet top tip of the day är att inte lägga på baggage på tåget och sedan inte åka med tåget.

hmm inser nu att det finns en automatisk stavningskontroll i programmet jag skriver i och den verkar inte alltid rätta texten så om ni undrar om tidigare inlägg och huruvida jag varit nykter eller inte så har jag hittills aldrig bloggat onykter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar