tisdag 8 mars 2011

Lite smolk i smolkbägaren

Daha. Inte nog med att den underbara semestern är tillända. Jag fick även med mig en förkylning hem.

Så inte nog med att man är hemma igen utan man har ork som en död papegoja och låter ungefär likadant.

Men jag har vilat rösten i nästan en dag nu och kunde då ringa och felanmäla våran värme pump... igen... Efterssom den inte fungerar.

Nu ringde jag till dem som monterade den och sade lungt och sansat (som att jag har något val, så fort jag blir minsta känslosam försvinner rösten till ett pipande eller ett knappt hörbart väsande) att jag tror montören fuckat upp det hela från början och att jag nu, trots att det var 4 år och 10 månader sedan de satte upp den, förväntade mig att de skulle komma hit och laga.
Efterssom det var vår och varmt när den sattes in trodde vi att den fungerade som den skulle och att bara värma luften några grader var normalt. Så detta gjorde den i 4 år. Sedan skaffade brorsan en likadan pump den värmer luften ordentligt. Då fick vi hit någon som fyllde på gas i vårt system och sade att nu fungerar den. Det gjorde den också i 3 veckor innan effekten helt var borta igen.
Så nu skall de komma tisdag nästa vecka och se om de kan hitta, täta och fylla på så att den kanske fungerar mer än 3 veckor i stöten... Men jag ÄR bitter.

Men det fins en del bra saker med att vara hemma igen.
Man kan dricka vattnet ur kranen.
Man behöver inte dricka 4 liter om dagen
Efterssom jag är sjuk och har lite beber blir det varmt och gott så fort jag rör mig.
Värmepumpen fungerar inte så jag blir inte för varm.
Planet hem störtade inte *
Dessutom gör det  bara ont när jag andas...


Även ett par nackdelar
Det är ingen som städar åt oss
Det är ingen som lagar mat, faktiskt inte helt sant. Pizzerian gjorde det åt oss igår :)
Vi behöver inte fasa hemflygningen.* Även om de tre servicebilarna runt det lite sena planet gjorde mig nervös. Efter 30 sekunders taande på startbanan meddelade kaptenen att han inte fick lyfta efterssom protokollet förhindrade detta om en varningslampa för motorn lyste, vilket den antagligen gjorde, och jag faktsiskt uppskattar, så kom de tre servicebilarna tillbaka och kaptenen meddelade efter 40 minuter att lampan bara lyst pga ett datorfel. Och att den sloknat efter ett par omstarter? ITsupport have you tried to turn it off and on again? Ja ja vi kom både upp och ner utan några vidare incidenter.
 Hm det där blev en lång punkt

1 kommentar:

  1. Känns ju verkligen bra att ett flygplan fungerar lika pålitligt som en dator, för datorn har ju aldrig krashat.... nopp aldrig, jag lovar.

    Men jag är iaf glada över att ni kommit hem igen även om jag inte fått träffa er ännu.

    Sätt hårt mot hårt gällande värmepumpen så får vi hoppas att det går bra. Du kan snacka lite med Marcus om det, han tänkte en jäkla massa på värmepumpar och dess funktionalitet i helgen. Han är dock inte säker på att han blivit smartare :P

    SvaraRadera