tisdag 19 april 2011

Del Två

Jag har hittat massa saker att blogga om sedan sist. Fattas bara eftersom det var mer än en vecka sedan sist. MEn tid har inte funnits samtidigt som det har funnits tangentbord med ström i tillgängligt.

Sorry. Jag har mottagit många kommentarer (om än inte i kommentarsfunktionen på bligen (jo jag lovar det finns en (Den är inte alls svår att använda))(titta nedanför textensslut bara)) om att det förra var ett roligt inlägg så jag tänkte att vidga mina vyer lite grann och inte bara begränsa mig till tonåren och sommaren.
Samtidigt vill jag påpeka att om det är olagligt så är det hörsägen och om du är min förälder så har det aldrig hänt...

Konsekvensanalyserna är inte alltid helt genomtänkta när man är yngre...

Men det är tur att man inte är så smart alltid heller.
Så här kommer en lista på saker som du kan avstå från att testa.

Fördämmningar på 20m är ganska hållbara och kan inte göras sönder genom att man kastar sten på dem.
Inte med hammare och skruvmejsel heller.
Inte genom att man går lös på dem med borrsväng och kinapuffar heller. Även om det gjorde bestående märken i den nästan två meter tjocka betongväggen.
Dessa märken består tydligen 15 år senare när någons pappa blir dit kallad för att inspektera skador på dammen...
Snäll som man var upplyste man om att den dammen tål massor och att skadegörelsen inte förvärrats nämnvärt de senaste 15 åren...
Dessutom var det nog tur att dammen inte gick sönder eftersom man stod i botten av dammen och bankade.

Låt inte någon annan sota utblåste på din cylinder ty då kommer moppen gå fort utavbarafan och du kommer köra av vägen.
Flera gånger...

På tal om mopeder.
När det snöar och du undrar var trotoarkanten är så är fel sätt att ta reda på den att leta efter den i 65 km/h.

Man kan glida förvånansvärt långt efter att man hittat trotoarkanten i snö.

Har man tur så kan man glida jättelångt i snö med moped, utn att skada sig själv eller mopeden, om man håller 65.

OM du skall stilla med moppen framför de stora fönstren framför ett fullsatt bambu, RAMLA INTE...

Om du får för dig att testa om yxan, som du inte får röra, är vass så testa inte på vattenslangen inne i garaget.
Framför allt inte den slangen som går från vattenutkastaren längst in i garaget och ut genom porten bakom de höga hyllorna.
Om du beslutar dig för att testa skärpan på yxan på detta vis och yxan ÄR vass så kan en 4a ådring klara av att hugga av den.
Om sagda 4åring får för sig att göra detta så är sättet att dölja det inte att bara lägga tillbaka de numera två slangarna bakom hyllorna igen.
Det kommer märkas på två väldigt märkvärda sätt när pappa sätter på vattnet...
1 det kommer inget i andra ändan. Eller jo det gör det bara inte i den ändan som pappan tror, dessutom blir det mycket blött på garagegolvet.
Ovanstående är naturligtvis helt hypotetiskt

på tal om mopeder och vattenslangar.
Skall man spinna ner sig ett par decimeter på kompisens grusuppfart så tillse att där inte ligger en ihoprullad vattenslang.
Om du inte tillser detta kan meddelas att gardenakopplingar är DYRA och att man kan kapa en slang på 10ställen utan problem.
På plussidan så ser en slang med 10 skarvar på sig mycket poppigare ut än en utan. Å andra sidan är den svårare att hantera

Dessutom gällande vatten och golv och akvarium så gäller att fädrer inte anser att 100liter under natten utrunnet vatten får plats i en 10 liters hink. Även om man verkligen försökte torka ordentligt innan man tröttnade och gick och lade sig igen. ÄVEN om det är ganska torrt på golvet på morgonen...

Den där lilla sprickan blir fort större när du fyller på vatten... då blir det fort jobbigt.

Om du har blont hår skall du inte färga det med färgen mörk granat.  Om du gör det ändå så blir det inte mindre rött för att du gör det en gång till, det sitter bara i längre... ett drygt år för att vara exakt.

Om du skall elda gräs och tycker att det är kul att använda bensin, se till att bensindunken inte står i gräset som brinner... även om det låter roligt...

Se till att din kompis vet att det bara är handbromsar på cykeln innan han cyklar ner för uppfarten.

Om det kommer upp vatten ur en brunn märkt A så skall man inte leka i det vattnet... Även om det är MASSOR med vatten... ty hundar och föräldrar tycker att du luktar latcho efteråt.

Raketkrig är alltid en dålig idé.

om det blåser mycket en dag och du får för dig att elda löv så tycker inte de vuxna att det r ok att göra det mellan de parkerade bilarna inne i carporten även om det är lä där.

Det är inte snällt mot snäckorna att låta dem få se sig om genom att frakta dem i kasettbandsfodral när man skall på bilsemester till danmark.
Framförallt inte pappas kassettbandsfodral...

å tal om att lukta latcho. Glömma ett paket strömming i kompisens pappas båt i en vecka får den att lukta.... intressant.

Nå det får räcka idag. Nu vill jag hävda att jag dragit mitt strå till stacken för att utbilda den uppväxande generationen.

Publiceringen idag blev lite försenad eftersom bussen krockade på hemvägen. Det fick till följda av att jag faktiskt började prata  med mannen som jag åkt buss med i 4 år... Han var riktigt trevlig.

Sov gott. Det skall jag göra.

1 kommentar: