fredag 1 april 2011

Id like to buy an argument!

Eller argumentationstekniker...

Hmm först och främst måste vi utreda om det är någon skillnad i argumentationstekniker och argumentationstekniker när man skriver det?
Jag vet inte?
Fanns det två betydelser på ordet alldeles nyss?
Jag vet inte.
Ah min hjärnas galna associationsbanor verkar vara helt återställda.
det flyger igenom tre tankar en hinner skrivas ner, de andra köas upp men glöms bort innan tangenterna hinner i kapp. Ibland kan jag inte ens tänka tankarna innan de behöver köas upp och glömmas bort.
Värst är det när jag är i två språkigasituationer. Då kan jag ibland inte tänka klart tanken för att jag inte kommer på vad ordet jag skall tänka heter, på exempelvis engelska. Det förstör verkligen tankebanan. Att glömma tanken medans man köat upp den enda tanken i sig själv. men men.

Argumentationstekniker.
Vi har alla råkat ut för dem. De där djävlarna som inte håller med en. Fast nu så här i åldrandets skymningsfas har jag lärt mig att alla inte måste hålla med mig. Att komma överens om att vara oense är ok. Ibland kan det vara kul att diskutera med någon om någonting bara för att höra hur andra tänker. Eller oftast inte tänker, har tänkt eller kommer att tänka.
Men ibland går det åt helvete i diskussionen. För mig börjar det oftast med att den andra inte visar att den har hört och förstått mina argument. Det resulterar oftast i att jag antingen blir arg själv eller väldigt  överlägsen eller ironiserande. Inte jättebra från min sida men vad då jag är också människa och människor e dumma i huvudet det skriver jag ju hela tiden.

En liten passus på hur mycket människa jag varit idag..
Jag har köpt högtalarkabel som jag inte egentligen behöver till fullpris för att jag trodde att de var på extrapris. Det var de inte de var ganska dyra. Varför trodde jag att de var på extrapris?? Jo de låg i någon annan kundskorg!?!? som den(kunden allså) hade ställt ifrån sig på en hylla och jag kopplade att det var en extrapriskorg… Det fanns inga skyltar eller liknande för att stödja detta alls. såg jag när jag fått kvittot i näven och undrande gått tillbaka in.
Jag har också läst en prislapp på lax konstaterat att jag läste fel på kr/kg och kr, inte heller till min favör.
För övrigt så ringer jag ALLTID företags faxar så fort jag skall slå upp dera telefonnummer, jag blir lika förvånad varje gång.

I alla fall. Det leder oftast till att diskussionen går åt fanders.
Eller så blir den andre parten till synes upprörd, pratar lite hetsigare med lite starkare röst. Pang genast gräver jag ner mig i en grop och sticker upp spetsiga pålar till försvar mot den hemska som anfaller mig.
Jag VET att det är det händer, jag VET att jag borde göra något annorlunda men guuuuud vad svårt det är.
Jag har kommit en bit p väg, så fort jag förstår att en eller båda sitter i sin grop med sin pinne stickandes upp, så är det lika bra att sluta den diskussionen och göra nåt annat. Det är ingen som helst poäng att fortsätta. Ingen lyssnar på den andre och då kan man lika gärna vara tyst.
Steg två är att undvika att hamna i den situationen och ändå inte alltid bli fullständigt överkörd.

En del verkar dock ha anfalls tekniken som strategi i sina diskussioner och tillämpar den direkt. Oftast vinner de slagen men förlorar krigen. Eller är iaf inte särskilt omtyckta. En del gör det nog dessutom helt omedvetet. Jag undrar hur man bemöter detta på ett effektivt sätt.
Man måste helt klart undvika spontan diskussioner och istället lägga upp väl oumkullrunkeliga bevis och fakta för sin sak från start. Helt enkelt vara väl förberedd… … …  jag ser ett problem för mig här… jag är ibland… … . ganska ofta…. eller ja ok alltid väldigt impulsiv. Hmm utmaning.. men kan nån kan canon. Så det är bara att börja ta mig i kragen.
Se till att vi möts utan vapen på en asfalterad plan visa händerna och inte ha några fickor så att den andre inte behöver, vill eller kan fly…
Det är det trevliga sättet. DEt andra sättet är ju att ta med sig kärnvapen och epoxy men då lär populariteten sjunka.

Såå ett långt blogginlägg idag och ett totalt nonsens inlägg.
Nu ligger Linda i lä och jag går upp i ledningen.
woot woot

2 kommentarer:

 1. Om du försöker argumentera med en fax så förstår jag att det inte går så bra... ;)

  Btw så har jag gjort 2 inlägg i dag, innan jag såg dina, så om det nu finns en tävlig, vilket jag bestämmt hävdar att det inte finns, så fick jag just poäng. Toppar det dessutom med en "söt video" :D

  Men du kan få ett plus i kanten för 2 stycken totalt förvirrade inlägg :P

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig sagt eller på annat sätt antytt att livet i min hjärna är lätt att förstå eller att det skall vara oförvirrat. Men jag lovar att min hjärncensur är av och att jag skriver vad jag tänker.

  Jag har förövrigt faktiskt försökt att tala med faxar. Jag har lyckats komma förbi handskakningen nån gång men det är gammal kunskap. Så den som sade att jag talar med allt som verkar lyssna är inte ens långt från sanningen!

  SvaraRadera