tisdag 5 april 2011

livet västtrafik och allting

Jag tänkte ha en bloggfri resa men så fick mitt sega mobila bredband…(ilandsproblem javisst!) mig på andra tankar när jag flippade ut på kommentarsfönstrena på lindas blogg.

Västtrafiks resegaranti.
Hur fungerar den? Jo den fungerar ganska bra. Det händer att jag utnytjar den ibland. Jag åker ändå med Västtrafik varje dag. Jag utnytjar inte garantin när jag bedömmer att jag med bil hade blivit lika mycket senare som jag blev med buss/tåget. Snöstormar, seriekrockar Idioter på vägen osv. Mystiskt försvunna bussar, chauförer som inte kan vägen, trasiga bussar, bussar utaan diesel, när bussen krockar, fulla bussar och alla gånger tågen blir sena… Då tvekar jag inte. Jag har faktiskt tom förifyllda blanketter.
Om man inte anger några ersättningskrav får man tillbaka nån hundralapp för att ens dag blev förstörd. Säger man att man tog bilen får man mer.
För att testa systemet så en gång när 10an pajade så studsade jag ut fort som fan hojta in en taxi och sade åt honom att skynda sig till centralen. 120spänn kostade det men jag hann till min anslutande buss som gick en gång i timmen. Inga problem fick ersättningen efterssom jag annars hade missat den bussen och då blivit försenad.

Resegarantin är nog det enda sättet för mig som konsument att klart och tydligt påvisa att fan här hade ni sluppit förlora pengar, bara ni hade tankat bussen. Eller förklarat vägen för bussföraren.

MEN nu till det kankse lite ovanliga. Jag tycker att Västtrafik gör ett bra jobb i alla fall streckan Röd Express. Den går oftast med minst kvartstrafik. Chaförerna är trevliga, om en ibland lite svåra att förstå. Och är det stop på vägen så hittar de ibland helt fantastiska vägar för att inte bara sitta och stå i köerna. Jag minns en morgon för ett par årsedan när den första snön just fallit och det var igenkorkat på hela E6an från kungälv ner till mölndal med massa avåkningar. Till sist hamnade vi inne på bostadsparkeringsgator på hisingen när jag hade tagit det lugnare med en bil en vad busschaufören nästlade sig mellan parkerade bilar ivrigt guidad av en tidigare taxichauför. Jag och de andra på den bussen var nog den enda som kom till jobbet den dagen inte mer än 15 minuter sent. ++ till VT

Och nu efter 33år som göteborgare ser jag för första gången en broöppning  det var lite otippat. helt off topic men i alla fall. Kalla det direkt rapportering. Tanken hade mycket högt interuptvärde.
Knappast västtrafiks fel. (broöppningen allså)

Jag vill påpeka att jag bara uttalat mig positivt om den lilla delen av systemet jag använder, egentligen bara röd express in till stan.
Och om du inte håller med mig om detta eller anser att din det av VTssystem suger så får du jätte gärna lyfta de frågorna NÅGONANNANSTANS!


Att VT sedan lyckas skapa ett så otroligt kaos inne i stan är ju något som bara ingenjörer kan lyckas med.
Kan någon förklara hur någon kan tycka att det är en bra idé att ALLA vagnar och bussar skall passera alla stationer samtidigt? I brunnsparken har jag 5 olika linjer som alla går med 15 minuters intervall ändå kan jag få stå å vänta i 12 minuter innan alla kommer samtidigt. Lustigt nog så är det få av de andra linjerna som passerar under väntetiden? Måste ju vara samma ingenjör som drog ett öppet avloppssystem genom nöjesparken!? Men men… Det kaoset fortsätter sedan genom hela stan att alla bussar och vagnar är i vägen för varrandra. Jag tycker att det börjar luta åt att det bara blivit så och att det nu alltid vart så och att ingen vågar / vill ändra på det.
Eller att det krävs chefer som fattar nått. De finns jag har mött dem.

För övrigt är det intressant att centralstationen är den plats i staden som inte har någon information om eller några lokalanslutningar i närheten av sig. Så all fjärrtrafik ankommer till stället som inte har NÅGRA lokala färdmedel??? Det finns ju knappt cykelställ där. MYCKET underligt.
Det tar mig 30 minuter att ta mig från typ stenungsund till centralen och sedan 30 minuter från centralen till mitt arbete i göteborg det första är 5 mil det andra 4 km? Det tar 5 minuter längre tid att gå streckan centralen jobbet…

Om alla körde båge hade det varit färre olyckor och alla hade mått bättre.

1 kommentar:

  1. har fått iväg blanketten till västtrafik så vi får se vad som händer. Hoppas att jag fyllde i den rätt :S

    SvaraRadera