måndag 4 april 2011

Trafik och idioter

Så jag tänkte egentligen sova men blev istället så irriterad över att det är idiotkö på motorvägen igen.
Varför är folk idioter? Eller snarare varför kan de inte köra fordon, eller ännu snarare vad gör idioterna undertiden de kör?
Förra veckan varnade radion jätteofta för att det var ett gupp på E6an.
Och det är det. Det har byggts ett gupp på 90 stäckan vid kungälv. MEN det sitter inte mindre än 4 skyltpar som upplyser om gupp och att det är 70 som gäller 400m och sedan varje 100de meter innan guppet… HUR KAN MAN MISSA DET? 
Om man inte ser det kanske man inte skall köra bil?
Idag var det visst bara en trebilskrock...  På rak väg utan överaskningar. Verkade gått bra dock. Verkade vara en upprepning av Grönafarans död. Bilkö, nån märker inte detta och dönar rätt in i häcken på sista bilen som flyger in i nästa… Att titta framåt när man kör, går, cyklar eller transporterar sig på något annat sätt är ett tips som rekomenderas…

Jag håller ju på att ta MC kort och där pratas det väldigt mycket om risker och riskmedvetenhet. I praktiken lär de ut att man skall anta att alla som kör bil är idioter. Ganska vettigt. En vanlig sanning är ju att det är lifsfarligt att köra MC, det är det. Men oavsett om mc förarna kör för bort eller på fel antal hjul eller kör lagligt så skall de ha en sak. Jag har aldrig sett en motorcyklist som sminkar sig, dricker kaffe, surfar, rotar i handväskan, daddar sitt barn i fram eller baksätet. MCförare kör. det är det de gör och det är de fokuserade på. Under ett utbildningssteg lärde vi oss att bilar bromsar mycket snabbare än MCs. Bilen ja men genomsnittet av bilförarna kommer inte upptäcka att de skall bromsa förän efter att de kört igenom hindret. Dessutom borde folk lära sig att håla avstånd. Jag sulle vilja lägga motoolja i mett spolarmunstycke bak på bilen det borde få folk att inte sniffa mig i häcken i alla fall.

I går uppmärksammade jag med lite skräckblandad förtjusning att det mitt på motorvägen låg en rostfri diskbänk! Den hade inte några varningsskyltar men den gick att undvika i alla fall. Fast jag undrar lite hur den kom dit? lite framför stod en Rivab bil med släp med massa skräp på. Inte kan väl de  ha varit så dumma att de lastat på en diskbänk överst på släpet, utan att surra den, och sedan kanske kört över 80 på motorvägen? Nej det måste gått till på något annat vis?
Så dum är väl ingen?

Nå då så. Deet finns ju lite tid kvar efterssom det är ja just det köer fortfarande. En avfart till en rastplats är ju under reparation så då är det bästa att köra i 50… *SUCK*
Någon annan morgon var det orangeklädda människor som stod på ett gräsfält 50-100 meter från motorvägen och tittade på trafiken på E6an för att se om de kunde se någon anledning till varför det var mycket olyckorjust där…. ALLA saktade in till 20 km/h förbi där och kön gick från kungälv upp till kodeavfarten… ARGH!

Nej nu skall jag sätta mig å bita i kngarna för nu är det kö igen? Tur att jag inte kör själv utan åker buss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar