tisdag 17 maj 2011

Äntligen

Då så gudarna och planeterna har linat upp sig. Framför allt har jag dator med och batteriet laddat.

Annars har jag ju haft ett skinnställ oh hjälm med mig och detta är inte tänkt att trasnporteras i väskor utan det skall sitta på kroppen. Tungt och otympligt e det.
Fast å andra sidan var jag och tittade på tv och övervägde starkt att ta med mig en 40" på bussen.
Det hade varit lite roligt i sig.
Jag har ju tillämpat att släpa lufttuber på bussen tidigare med varierande resultat.
Först ringde jag till VT och frågade om det var OK och det var det.

Väl på bussen så var det inga problem alls... första gången.... Andra gången vägrade bussföraren mig att gå på, varpå jag härsknade till och sade att han skulle ringa till sitt trafikkontor och fråga, och om de inte tyckte att jag skulle få ha med dem kunde de kasta av mig. Han tyckte då att jag skulle lägga dem i lastutrymmet under bussen. Då menade jag att det kan jag väl göra men då vågar inte jag åka med. Jag har testat att en sån där kommer loss i bagageutrymmet och det var inte mycket helt i interiören i det utrymmet. Flaskan klarade sig utan problem. De är ju bygda för att klara en hel del... det är inte insidan av bagageutrymmen.
Det visade sig att inte vara några problem. Jag fick iallfall åka med hela vägen hem.
Tredje gången var jag tvungen att överbevisa chaufören att det bara var komprimerad luft i flaskorna genom att öppna och andas lite i dem? Lite oklart vad det gör för skillnad.

Annars tycker jag det är lite intresant vad folk har för fördommar om tryckkärl.
Jag hade dem stående i korridoren på jobbet och fick ganska snart någon sur kommentar om att det minsann var olagligt att ha dem där??  Svarade ganska intreserad vilken lagparagraf det föll in under.
Det menades då på att det medförde en otrolig brandfara att ha dem i lokalen!?! Förklarade att det knappast skulle leda till brand och att om det faktiskt skulle börja brinna så finns det övertrycks skydd i dem. Då kom det inte oväntade inlägget att man var tvungen att sätta upp information på dörrarna att det finns tryckflaskor i byggnaden varpå jag förklarade tålmodigt att jo det gör det. På alla ingångar finns det. Och att desa två flaskorna nog inte gör någon större skillnad om helvetet bryter ut då det finns minst 20 50l svetsflaskor i bottenplanet och en kolsyre flaska i lunchrummet brevid där de sitter och äter....  Tdligen var ingen av dem lika farliga som dykflaskor i händelse av brand. Jag hade ju iofs valt kolsyre tuben framför tryckluften men klart avstått från 1 kubik acitylengas.  Men vad vet jag om tryckkärl? Jo en sak vet jag faktiskt... De gör DJÄVLIGT on att tappa på foten. framför allt om foten är helt bar...  och flaskan ramlar från en meters höjd.  Faktum är att foten blir väldigt mycket större och byter färg väldigt ofta under nån månads tid.

Om man nu tror att  något är jättefarligt så kan man ju stanna upp och tänka att jag kanske inte skulle sitta med två bomber mellan benen om jag hade nån som helst anledning att tro att de skall explodera eller ha dem brevid mig själv på kontoret... Och då kanske istället skaffa sig kunskap om det genom att fråga på ett neutralt sätt?

Lite som kärringen som kom upp från samhället nedanför oss när jag eldade och frågar mig om det är jag som eldar... Vilket kan te sig som djäkligt uppenbart när jag står och läggger på grenar på elden!?

Därefter kommer frågan om jag är medveten om att någon har fått åka till sjukhuset pga rökförgiftning?
Det hade jag ingen aning om.
Bara så jag visste det skulle hon nu ringa polisen.

Efterssom hon betedde sig som ett praktarsel så tänkte jag naturligtvis inte vara sämre och svarade helt enkelt, ok.
Då frågade hon om jag tyckte att det var ok att det rök in i husen. Efterssom vårt hus låg i den direkta vindriktningen och först så på pekade jag att jo det ryker in hos mig också och att jag fann detta ok.
Då sade hon att hon skulle ringa brandkåren och jag ifrågasatte då att hon skulle involvera dem efterssom de måste rycka ut för att titta, dessutom meddelade jag att jag redan pratat med dem och kontrollerat att det inte råder eldningsförbud och att de antagligen inte behöver åka så fort till min adress om nån larmar, men lämnade mitt mobilnummer och adress så att de skulle hitta elden.
Då sade hon att hon skulle ringa till kommunen och gick där ifrån...

Hon kom ju med massa påståenden och konstateranden men ingenstans hade hon vidrört det som antagligen var hennes egentliga ärende, att jag skulle sluta elda.

Men efterssom jag var i fullfärd med att elda upp bevismaterialet efter lite rensning där kanske inte allt stod på våra marker så tyckte jag att just komunen skulle komma uta vore en olycklig idé. Så jag slutade elda... dessutom var jag färdig...


Frugan upplyste mig sedemera om att om man får astmaanfall av lite rök så är man felmedecinerad men jag har en känsla av att hon (inte frugan) inte var  mottagliga för sakliga argument.


Skriver det igen... Folk! Suck!

1 kommentar:

  1. Möhöhöhö..... det e' la gött med gooa grannar
    //Mackan

    SvaraRadera