torsdag 7 juli 2011

Fortfarande sommar

Jo det är sant... sommmare n är här och efterssom det inte går att se någonting på en dataskärm i fullt solljus och det är för varmt inne så vlir det inte så mycket bloggande. Att jag dessutom kör mc istället för att åka buss gör det ju inte lättare. En fördel med MCförare kontra bilister är ju att de har mer fokus på vägen och mindre fokus på att äta kebab, mata bebisen, skriva blogginlägg och läsa tidningen.
Jag har faktsikt sett förare läsa GP i bilen på E6an... Undrar varför det händer olyckor.

MEn varför utöver att jag blev våldsamt tidig till jobbet idag skriver jag ett blogginlägg? Jo jag saknar er? eller nej det kan vara så att jag kansek på fejjan uttryckte mig innan jag tänkte...

Någon skrev att de skulle ha dagmamma istället för dagis. Och jag kan då ha kommenterat "fint skall det vara" Vilket uppenbarligen väckte frågan varför jag tyckte att dagmamma var finare än dagis.

Jag har ju som vanligt inga belägg annat än egna erfarenheter och en god dos fördommar att bygga detta på men det har ju aldrig hindrat mig förr.

Dagmammor är oftast egenföretagare och oftast har de egna barn som de tar hand om.
Därmed har de ett visst intresse att barnen skall ha det bra. efterssom om päronen inte tror att deras avkomma har det så bra de kan så tar de sina barn någonannanstans och då får DM inga pengar. Ja DM = DagMamma inte DungeonMaster som det kanske vanligast betyder även om skillnaden faktiskt bara är akademisk egentligen....
Dessutom så kan man enkelt kontrollera om DM har för vana att döda/skada sina dagbarn efterssom hon mer är en person. Dessutom har hon i min värld en mindre grupp barn så att risken för utanförskap minskar.

Dagis är oftast komunala, vilket inebär att de som jobbar där är kommunalanstälda och det anser jag ökar möjligheten för att mindre engagerade människor anställs. Större grupper leder till större uppsättning med regler och då inte bara för barnen utan även för personalen. Och då hamnar man ju i att man har engagerad personal som inte får göra det så bra de kan.

Dessutom kommer det alltid finnas äldre grupper barn på ett dagis och det kommer antagligen alltid finnas barn där som livnär sitt ego på att förtrycka de mindre barnen och efterssom det mer är en farm så finns inte de vuxna där och om de finns där så får man ju bara säga till mobbarna att de inte får göra så och det har de snart lärt sig bara är ord och kommer skita fullständigt i.

Jag har haft förmånen att både vara hos dagmamma och på dagis och jag måste erkänna att dagmamman vann på alla punkter.

Men varför skulle det då vara finare att vara hos dagmamma? Jo jag inbillar mig att det är mer "privat" och därmed kostar mer för föräldrarna. så att säga baserat på att man får det man betalar för... fast bakvänt.

Simma lugnt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar