onsdag 17 augusti 2011

Marknadsföring

Då skall vi se lite otippat ger jag mig in på marknadsföring.
Och närmare bestämt göteborgskalaset. Eller kulturkalaset som det hetat ett par år?

Problemet kalasordnarna hade var att det var för många ungdomar som söp för mycket och kissade på olämpliga ställen under göteborgskalaset. Så vad gör man då?
Kankse göteborgsstads smartaste move någonsin? De satte sig säkert ner och diskuterade vad ungdomar hatar mest.
Det kokade säkert ner till en omröstning där andra finalistnamn säkert var
Virk och knypplings party,
Historiskafestivalen
och
Tänk efter innan kalaset.

Alltså bara namn på saker som ungdomar skyr som pesten.
Men det som antagligen fick just kulturkalaset att vinna var att då blir man inte kvitt alla utan det kommer komma in folk med baskrar som dricker rödvin och försöker titta på skakiga svartvita filmer med obegriplig handling på förresten innan de går till Nef och försöker stå ut med oljudet där. För att dagen efter försöka få de andra att förstå att de är grottmongon som inte förstår sig på något och att de själva  är högre utvecklade en alla andra.
Själv tror jag att det är hallucinogener i deras rödvin... Eller kanske spikar i baskrarna (eller borde vara)?

Om någon nu känner sig träffad och tror att jag menade att förolämpa er så var det inte alls så jag menade. Även om ni antagligen har rätt i er tolkning, men det är ju inte jag som har valt att beskrivningen skall träffa just dig. Du får väl ändra din stil så att det inte är en träffande beskrivning av dig?

Efter detta kan vi gå vidare till några som kan behöva fundera lite över detta med marknadsföring. Nej inte VGR utan Västtrafik... Jag hade just turen att få åka med en av de nyanya spårvagnarna där de installerat en helt ny typ av kortläsare?!
Jo dessa är små som sjalingen och består av en insänkt skärm.
Insänkt i en låda så att man inte får in plånboken enkelt.
Dessutom är skärmen uppprogrammerad så att den ser ut som en av de gula apparaterna.... /facepalm
Med de obegripliga enbokstavsförkortningarna kvar.
Hade det inte varit oändligt mycket smartare att skriva ut vad F:et betyder nu när de hade möjlighet? Då hade man kanske lärt sig förstå det på de andra så småningom också...
Så jo antagligen hade det varit smartare, därför har de förkastat idén...

För att förhindra er att tro att jag lärt mig ha en röd tråd i mina inlägg skall jag nu överflytta mig till mc däck...

Jag köpte ju hoj fjol och den fungerade ju ganska bra då.
I vintras renoverade jag upp den.
Bland annat tog jag isär framdämparna.
bortsätt från att det läckte lite olja ur den ena var allt kanon.

När jag lagade läckan så fick jag obalans i framhjulet på något sätt.
Då renoverade jag upp den andra också. Då minskade problemet men försvann inte. Nu är jag inne på teorin att jag har ett kasst framdäck och att när jag tightade upp framdämparna så började jag upptäcka att däcket kanske inte är runt... Så idag beställde jag minsann ett nytt framdäck. ONLINE naturligtvis...

Jag tycker lite synd om handlarna i Sverige.
Om jag menar handlarna som i de som säljer eller handlarna som i de som handlar av de andra, låter jag vara odefinierat. Synd är det om dem i alla fall.
Hur kan det komma sig att en sak kostar 3 gånger mer i sverige än i holland eller tyskland?
Markpriserna är inte högre, transportkostnadsskillnaden från kina lär inte vara stor. Jag tror att det är så enkelt att de som säljer i sverige kommer undan med att ha högre påslog än de nere i Europa. Men detta kommer ju nå en brytpunkt någon gång när inga längre handlar över disk i sverige längre.
Kunskapen om produkterna de säljer har ju försvunnit för längesedan. Oftast får man ett bättre svar från mamma än av säljaren oavsett vad det gäller för pryl. Inte förvånande kanske när det gäller tyg eller mat men lite mer konstigt när det gäller bildelar eller it prylar.
Morsan har i alla fall mod nog att säga att hon inte har en aning.
När jag köpte tapeter här för leden fick jag av tre olika säljare i samma affär tre olika instruktioner om hur tapeten skulle sättas upp och bara en hade rätt.
Eller mamma som av två olika doktorer för samma åkomma har blivit rekommenderad att träna magmusklerna så mycket som möjligt av den ena och av den andra att hon absolut inte under några omständigheter skall träna magmusklerna? Jag föreslog henne att gå till en tredje för att få en vågmästar röst.

En del inlägg slutar plötsligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar