tisdag 4 oktober 2011

Alla e fortfarande idioter

Då var en alldeles för tidig resa till stockholm avklarat och eftersom sjresande innebär interagerande med den andra delen av mänskligheten. Den idiotiska delen allså, uppkom en mängd irritationsmoment. Det största måste ha varit dörren som strilade lite grann. Ni känner till dessa slidingdörrarna som är helt i glas med ett litet klistermärke med en röd fläck på. och om man touchar den så öppnas dörren. Lustigt nog har den röda fläcken ingenting med dörröppnandet att göra, det sitter en IRdetektor ovanför den röda fläcken. Allså har den lilla färgfläcken inte någonting alls med öppningen av dörren att göra. Framförallt inte denna eftersom IRöppnaren var lite feljusterad så att när man var tvungen att höja handen 5 cm ovanför den rödafläcken för att dörren skulle öppnas. Så hur reagerar folk?

En del öppnade den med tur. En del försökte trycka den röda fläcken genomdörren ofta med flera olika fingrar??? en del bytte till och med hand för att testa den andra handens alla fingrar??? Inte helt med på hur det skulle fungera bättre med andra handens fingrar. Det lär ju inte vara fingrarna som det är fel på... eller?

Det roliga är ju att man tydligt kan se att det inte går några sladdar alls till den på glasdörren fastklistrade lappen. och av naturliga skäl så finns det ingen känsla av en knappfunktion i den målade lilla röda ringen.

En del var lite mer kreativa än en del andra. de försökts dra i väggdelen av dörren för att kanske, nej jag vet faktiskt inte vad de tänkte. En del försökte ju skjuta glasdörren åt sidan, det är ju lite kreativt men att ställa sig och dra i den fasta delen? så där kreativt va?

Då byter vi till min gamla klassföreståndare och tillika svensklärare Bodil.
Man kan bli lite förvånad över hur hårt en del saker fastnar i ens sinne. Hon lärde oss om "så sjukan" och hon menade att man alltid skulle skipp aordet så. Hon har förvånansvärt rätt. Över och ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar