torsdag 27 oktober 2011

Bauhaus

Allmänt flum

Det är ganksa påtagligt att bloggandet hjälper min hjärna att varva ner. Jag har återigen tankebanor som påminner om ett ekg som visar en modern poplåt.
ganska ostrukturerat och den ena tanken hinner inte avslutas innan nästa börjar.
Helt enkelt får jag blogga oftare…
Det är Höst i år igen ett fenomen som trots att det oumkulrunkeligt inträffar varje år vid våra koordinater, förvånar och upprör förvånansvärt många, i allafall om man skall tro facebookstatusuppdateringarna. Själv tycker jag att hösten är en otroligt vacker årstid och det kan vara min favoritårstid. Om det bara inte varit för att det mörknar och gör dagarna så mycket kortare. Fast å andra sidan så är det ju just detta som gör att hösten är höst så man får väl snällt acceptera det onda med det goda.

Jag var ute och körde hoj häromdagen i skymningen, allså vid 5tiden, och åkte för bi en så vacker landskapsbild att jag fick stanna till och göra en mig en mentalbild. Det fungerar ganska så bra men är svårare att vidareförmedla, kankse framför allt i digitalform.
Annars så går livet sin gilla gång. Jag försöker vrida min inställning till en lite positivare syn på saker och ting. Men det är jobbigt. Framför allt så får man inte direkt någon stöttning från alla andra efterssom det inte märks när man avstår från bittra kommentarer. Fast på den nyligen avslutade konferensen var det en som sade "Ah Där är den där underbara bitterheten igen. Jag saknade den litegrann" Efter att jag fått ett tillfälligt återfall av bitterhet när portaltjänster diskuterades. Ja ja rom bygdes inte på en dag.
Inte polarens garage heller, men Han har änna spättat på lite i slutet och nu börjar det bli väldigt nära klart och jag är lite avundsjuk på att han faktiskt gjort allt själv, och att det måste vara en djäkligt skön känsla när man rott ett sådant enormt projekt iland själv. Om han sedan kommer ha vett på att förstå detta kan man ju bara hoppas på. Grymt impad är jag i allafall. Jag som ju själv har en tendens att trötttna mitt i ett projekt och aldrig bli färdig. För att kompensera för det fenomenet har jag en tendens att lägga ribban lite lägre än jag borde från början. Om det är smart vet jag inte.

Men Nu till lite mer fokuserat dravel om totalinkompetens hos bahausförsäljare.
Vi har bytt tre halogenlampor mot LEDlampor i en av våra armaturer. Tydligen var dessa ledningar lagda på ett sätt att det blev en ganska hög inducerad spänning i dem och LEDarna laddades upp av edn och blinkade till var 45e sekund. Ganska irriterande.
För att lösa detta tänkte jag att jag byter strömbrytaren till en tvåpolig brytare som bryter bäggep polerna Och då kan ju lampskrället försöka lysa om den vill.
På Bauhaus har de ganksa många olika el prylar och jag hade lite svårt att hitta det jag var ute efter  coh frågade en av de anställda om var jag kunde hitta en tvåpoligbrytare för utanpåliggande montage. Han visade snabbt på ett par olika brytare med tvåknappar på.  Varpå jag lite försynt frågade om han inte hade någon med bara en knapp…
Nu tittar han på mig som om jag just klev ut ur ett rymdskepp och lämnade slemspår efter mig pratandes utomjordiska.
Med en lite drygd ton i rösten säger han
"Men du ville ju ha en tvåpoligbrytare sade du ju"
Varpå jag svarade att jo men jag skulle gärna vilja ha en med bara en knapp efterssom jag har för avsikt att bryta både fasen och nollan efterssom jag har problem med att mina LEDlampor blinkar trots att fasen är bruten.
Hans reptilsnabba svar och nu garanterat med en dryg fast förstående och förklarande ton upplyser han mig.
"Nej sådana finns inte. Det är möjligt att någon specialfirma kanske har det men det tror jag intee. Man bryter ju ALDRIG nollan. Det är ju farligt. Dessutom så skall man ha speciella armaturer för LEDlampor annars så fungerar de inte som de skall."
"Men det är ju 230 LEDlampor med en G10 sockel. Armaturen till dem är ju bara en grensladd med ett mer eller mindre snyggt hölje" sade jag.
"Nej så är det inte men man bryter inte nollan i allfall" säger han
Nu har jag inte bara sorterat ner honom i facket dryg okunnig jubelidiot som inte borde få släppas ut från lagret (om han ens skulle släppas in där)) utan dessutom bestämt mig för att jag skall överbevisa honom om hans okunskap. För på väggen brevid oss har jag minsann sett vad jag är ute efter. En strömbrytare med en knapp som är märkt med 2p strömbrytare. Victory!
Jag tar ner den från väggen och säger"
"Ja men denna är ju märkt med 2polig brytare och den har ju bara en knapp den bryter ju då två ledningar."
"Nej det gör den inte alls."  säger han och börjar öppna förpackningen. Och tittar segervisst på kopplingsschemat som Ganska klart visar att den minsann bryter fasen och nollan.
Hade han nu haft någon form av common sense hade han funnit sig snabbt och sagt något i stil med, jaha där ser man, då har jag lärt mig något nytt, eller liknande. Men NEJDÅ. Istället säger han
"Ja men det är inte det man menar med 2polig rytare och dessutom bör man inte använda den där…"
Ridå och godnatt.
Jag hade mer värdesatt om han från början sagt, Du Jag jobbar för inga pengar alls och har inte en aning om något alls så sluta stör mig med sånna här saker. Det hade ju varit ärligare på något vis, och mer förväntat.

Mina lampor har iallafall slutat att blinka…

Lite wall of text lyckades man ju klämma ur sig idag också. /flex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar