tisdag 20 december 2011

Bitter much?

Bitterhet?!

Detta skulle jag egentligen ha skrivit igår. Men då var batteriet tomt…

Det skall handla om bitterhet igen. Jag tror att jag kan författa lite tll i ämnet.

Jag får jo otroligt ofta hört att jag är bitter, vilket nog oftast är en felaktig beskrivning av mitt emotionella tillstånd. Efter ytterligare lite funderingar har jag märkt att det ofta används för att kväva en diskusion. Äh du är bara bitter!
Jag är faktiskt sällan bitter men om en beskrivning av en händels får en att låta bitter, borde man kanske mer oroa sig för hur händelsen hanterades.
Idoga läsare av bloggen vet att jag inte tycker att man skall gråta över spilld mjölk. Men att hälla ut mjölken varje gång med flit för att man inte lärt sig att den där öppna delen av glaset inte håller kvar mjölken är ju bara idioti. Jag tror att en del skulle kalla redan det där för bittert men det är bara en beskrivning av felet. Vinklad till någon form av extrem, kanske beskriven med någon form av försök av humoristisk tvist.

Det händer ibland också att jag får höra fan vad du är negativ till allt. Och det är jag inte alls men jag sitter inte och biter mig i knogarna när jag har ifrågasättningar. Att det skall vara högt i tak och öppet för diskussion är ju otroligt poppulärt att säga idag men i praktiken är det sällan så. Om någon har en idé och du sedan ifrågasätter den men ett par motfrågor kommer du snart få stämpeln bitter, elak, och motvals. Men väldigt få besitter en hel bild av någonting. Jag värdesätter om någon kommer med mer input till mina idéer, och de är ganska många. Det som gör mig förbannad är när någon inte har motargument utan bara sitter i sitt hål med en spetsig träpinne pekandes utåt och vägrar lyssna på motargument efterssom de redan är fanatiska i sin tro om vad det än kan vara.

Hela denna tanke kedjan kommer av att folk inte kan köra bil.. Vilket jag tror kommer ifrån att ingen någonsin stannar upp och tänker, någonsin,* Undrar varför bilen bakom ligger så nära? Kan det bero på att jag kör i sjuttio på motorvägen i vänsterfilen och den kom i 110? Byta fil utan att använda blinkers eller köra på mittlinjen för att an åkte farfarsbilar när man var liten.
Jag sitter och funderar på att göra ett specialblogavsnitt om supportsamtal och kunder på IKEA, men jag får fundera på detta ett tag. Men innan jag lämnar detta ämnet… FOLK ÄR IDIOTER. individer kan vara smarta.

Jag har även en tanke att köra ett inlägg om skepticism. En ganska intressant världsåskådning som en del kan hantera. Alla kan få ha sin åsikt så länge de låter mig ha min och de tål att diskutera olikheterna i ens tänkande. Oftast vill jag fundera ut varför jag har valt en åsikt. Andra inte så mycket. Och det är väl helt ok om de vill tro på någon fantasi, men om de skall ha rätten att försöka pådyvla mig deras illusioner måste de tåla att jag ifrågasätter deras åsikter. Hos en del fungerar detta helt ok. Jag värdesätter bussresorna ihop men en medlem av Jehovas vittnen som jag hade under 1 års tid varje torsdag. Jag skulle träna och hon skulle möta de andra tomtarna i kokobyn. Vi hade många intressanta diskussioner om massa grejer, men jag sade det till henne att jag inte tänkte tolerera några rekryteringsförsök, detta höll hon faktiskt fast  vid. Det var bara någon gång hon tyckte det var synd att jag som var så trevlig inte skulle få komma vidare till paradiset. Jag tyckte att jag var villig att ta den risken…
Jag fick reda på mycket om precis hur galna och övertygade de är i sin tro. Men också varför de så gärna vill pådyvla alla andra sin tro. De verkar tro att de faktiskt försöker rädda ooss andra från att dö. Ganska hedervärt men jag tror allt att min chansning kommer gå hem.

Om jag nu kommer ihåg mina nästa idéer till bloggningar så kommer de kanske snart att komma, tills dess Tjillevippen!

*Naturligtvis menar jag ingen och någonsin i sina minst extrema former**
**Vilket väl antagligen kan innebära ganska många ibland, eller inte så många alls men väldigt ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar