tisdag 6 december 2011

Ja hur överlevde vi?

Det är frågan.
Fast jag vill minnas att det har varit flera näraambulansincidenter än vad man kan höra idag. Även om de det kan vara så att de görs senare i livet numera. Som att vid 20 ge sig på att dricka en flaming shot som inte är helt släckt och dessutom spilla den över hela ansiktet.
Vi gjorde samma sak med bensin och glasflaska fast vi drack det inte…
En kompis gjorde rent sitt avgasrör på moppen genom att hälla i bensin och tända på…. Bra idé, den blev dålig när han skulle titta om det brunnit klart.  Det hade det inte  och han behövde inte klippa sig på ett tag….

Poängen var att man var tvungen att lära sig och ta hand om sig själv tidigare förr och det gick ju ganska bra. Om sedan mina lärare hade förstått att jag hade koncentrationssvårrigheter hade de kanske satt mig i specialklass och jag inte fått med mig de kurser jag behövt senare?
Eller så hade jag lärt mig hantera det tidigare och varit civilare eller advokat idag? Omöjligt att veta och inte ens jag lyckas vara bitter över det. Mina val är mina hur mycket manipulerade eller tvingande de kan ha varit.

Då gör vi ett litet hopp tillbaka till att alla är idioter.
Det har beslutats/kommer snart beslutas att EUläkare automatiskt skall ha rätt att kalla sig för allmänläkare i sverige.
Sverige har som enda land haft en egen specialistutbildning inom just allmänmedicin. Men utomlands har man blivit allmänläkare om man inte lyckats bli specialist inom något annat. Medans här i svedala har man varit tvungen att utbilda sig i 5 år för att få titeln allmänläkare. Detta var tydligen orättvist mot de stackars andra läkarna i EU för att istället för att införa Specialistutbildning i resten av EU, vilket ju måste anses vara rätt sätt beslutade idioterna politikerna* sig för att ta bort namnskyddet från allmänläkarna så att nu har alla rätt att kalla sig allmänläkare även i sverige… Jag tror inte att detta kommer att innebära fler och bättre läkartider på våra vårdcentraler.
Ack suck ja politiker*

Måste ju också skriva en liten notering om att folk missade att is var halt även i år.Och naturligtvis var det inte deras fel att de körde av / ihop utan vägverkets som inte saltat…. Är det ingen annan som inser att vi håller på att bli USA? Ingen tänker längre utan allt skall redan vara färdigtänkt, färdigutfört och färdiglagat. Och alla kan göra allt efterssom inget är svårt efterssom det finns andra som gör det. 'allså kan jag bli kakelsättare även om jag inte vet hur en hammare ser ut och att jag som kakelsättare inte bör använda just en hammare.

Ja ja nu skall jag sitta och sucka på bussen ett tag för att lugna ner mig.

Till nästa gång TJOHOOO!!


*Hmm det kanske inte är ok att kalla politiker för idioter? Men det måste väl vara ok att kalla idioter för politiker? jo det kör vi på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar