torsdag 29 december 2011

Kvalisort

Förlåt att jag tjatar men även om jag kommer ta upp ett favoritämne så lovar jag att komma med ya frächa exempel.

Kvalitet , eller avsaknad därav. Jag är ju lite av en förespråkare att skaffa bra grejer eler inte skaffa dem alls, för att dålig skit är värre än ingen skit.
Hemma står ett litet ommålningsprojekt på lut. Jag är inte jättebra på att måla, dessutom är det inte en favoritsysselsättning. Allså köper jag så bra grejor som möjligt för att det gör allt SÅ MYCKET ENKLARE, och enkelt är bra.
Så jag knallar iväg till colorama i Kungälv efterssom Colorama i Stenungsund har dömt ut sig för många gånger nu. Alla jag har träffat där är stensäkra på sin åsikt, men ingen av dem har samma åsikt?

Men men. Jag får tag på en säljare i Kungälv och säger att jag vill ha en Lady Färg med färgkod si å så. Varpå han säger att de har väldigt dåligt av Ladys sortiment.
Äh jag skriver ner dialogen vi var bara två involverade i den så varje gång ett - kommer så har det växlats person som talar…. jag är säker att ni kommer fatta, det är ju jag som är galen kom ihåg det.

-Varför det? frågar jag
-Jo för att den är så himla dyr. Vi brukar alltid rekomendera att använda Alcro istället.
- Jaha, det säger du, men jag har använt Lady innan och den är så himla bra. Just att den täcker otroligt bra och inte slabbar runt så mycket. Är alcron lika bra? Jag tycker den täcker sämre.

-Jo så är det men den är billigare.

- Ok så den är billigare och sämre, ändå rekomenderar du mig att köpa den, trots att jag sagt att jag vill ha en bättre dyrare färg?

- Jo Lady är en bättre färg men den är så dyr så det är så få som vill ha den.

-Men? Jag är beredd att betala för den. (jag sneglar på priserna och den ena kostar typ 680 den andra 760, bara så att han inte har rätt och att det skiljer faktor10)

- Jo men vi säljer mer av Alcrofärgen för att den är billigare.

- Men det är väl inte mitt fel att alla andra är dumsnåla eller : )? Jag tror att ni har bättre avans på Alcros färger helt enkelt… :) (jag har lagt till smileysar i texten pappa, så att du nu kan se dem i sammanhang och du och alla andra som läser detta skall då förstå att jag sade detta i en road ton med någon form av glimt i ögat och inte irriterat snäsigt :)(Ja förlåt jag har försökt att lära min pappa vad en smiley är men jag tror att han blev lite förvirrad när jag öppnade en wikipediasida för att visa alla…)))

- Jo så kan det vara :), vill du att jag bryter lady färgen till dig?

-Ja tack annars lär den inte vara i den nyansen jag vill ha :)

-ok då går jag och fixar det.

----------

Man måste allså veta vad man vill ha, att man vill ha det och dessutom vara villig att strida för det i affären, annars får man dålig skit, eller ja iallafall inte bra skit.

Någonstans har det här med att tjäna pengar fått för mycket fokus… ALLA vill ha massor för så lite jobb som möjligt. Hade det inte varit för att jag vill bli rik hade jag föredragit att vi inte hade pengar alls. Men Jag tycker faktiskt att man skall göra sitt jobb så bra som möjligt utan att reflektera hur man skall dra in så mycket pengar som möjligt på det.

Jag had godless att skriva ett brev till lady (jotun?) för att berätta denna pratstund för dem så att de kan förstå hur deras produkt representeras i affärerna. Kanske kan jag då få gratis färg?
Ommålningen är i allfall i fullgång där hemma och om man är lite nogrann verkar det räcka med en strykning för att byta från plommonlila till grått… Hos en kompis behövdes det 5 stryknikar för att byta från nästan vitt med lite blått i till nästan vitt men med en irriterande rosa nyans….  Men det var väldigt billig färg…

Tänk vad man måste veta för att klara sig i världen idag. Eller så skulle man kanske nöja sig med att bli lurad hela tiden??

Sov gott, Nästa gång kanske det kommer handla om att det blåser väldigt mycket nu för tiden....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar