torsdag 1 december 2011

Nu djävlar igen

Laddaren, datorn och väskan är återfunnen och jag är förbannad igen.
Kort sagt nytt blogginlägg…

Finns säkert en person som kommer uppskatta detta faktum. Vem? Jo Moi!
Idag på vägen hem började det vräka ner regn… Då ville ingen gå av bussen?? Massa folk som tänkte gå av stannade upp strategiskt MITT I DÖRREN!. har detta sagts innan? Folk är idioter! Sedan skall man stå å trängas i en väldigt liten busskur. Min fråga då är: Tar man mer eller mindre plats med en fet ryggsäck? Efterssom det bara verkar vara jag som har rätt svar på denna frågan så tänker jag delge er detta nu. Man tar MER plats med ryggsäcken på ryggen! Jo det är sant. Man tar ungefär dubbelt så mycket plats.
Tjejen som stod bakom en av iioterna var väl 150cm lång och hade hanses ryggsäck mitt i trynet. Så vadgör man då? Jag gjorde naturligtvis det enda rätta. Jag gled sakta in mellan tjejen och idioten och varje gång idioten med ryggan lämnade lite plats framåt så var jag där och tog den platsen tills han stod ute i regnet. :)
Hans ryggsäck var fortfarande torr dock. Jag förväntade mig en utskällning men det kom ingen. Kankse var han inte smart nog att förstå att han blev blöt?

Det är lite skrämmande hur dumma folk är och vi blir allt dummare. Man behöver ju aldrig tänka längre! Föräldrar curlar ju barnens beslut tills de är 25 och  då är det ju jobbigt att börja med en ny vana, att tänka själv.
Men det finns hopp.
Jag vet föräldrar som har fått sitt barn att dricka ur glas i tidig ålder som lyckades med det långt innan ungen fylde 1, de låter ungen slå huvudet i bordet tills den lärt sig att man ikanske skall kolla om man har något över huvudet innan man reser sig upp.. Istället för att madrasera hela Världen. Fast de har tagit bort alla taggbuskar och rosor ur trädgården för att barnet inte skall riva sig på dem? Tja jag är glad jag fick ju 5 rosenbuskar :)
Men jag kan tala om att man bara gör en del saker en gång. Tex
Man kastar sig bara in i rosenplanteringen en gång för at hämta bollen. Man river sig ganska rejält nämnligen.
Tilläggas bör att man ochs bara fortsätter att spela boll i tidigare nämnda rosenrabatt en gång också, för att mamma blir så himla förbannad.

Man lär sig också ganska raskt att jage inte skall förläggas till slånbärsbuskarna för att de också har ganska vassa taggar.

Och att kälkbacken inte bör kantas av björnbärssnår lär man sig samma sekund som man missar rätt nedfart… ja den utan björnbärssnår.är den rätta om ni undrar.
Skall man ha en koja bör man inte ha brännässlor i den. Om man har en koja med brännässlor i skall man inte leka i den med shorts och Tshirt.

Och som säkert sagt tidigare så skall man faktiskt inte sticka in metallpinnar i eluttagen för att det är otroligt obehagligt och farligt.

Jag får ännu idag höra att dessa små inlärningssteg förklarar att jag är som jag är, och Det tar jag som en komplimang. Jag är nyfiken Tänker oftast efter före, gör oftast bra konsekvensanalyser. Förstår hur många saker fungerar. och trots att jag aldrig gjortsönder något viktigt på jobbet får man ju ofta höra när något är trasigt att jag skulle vara den som gjoer sönder den. Men å andra sidan blir jag ofta ombedd att fixa kaffemaskinen eller tillfrågad om den där vackra dyra lampan som ingen annan förstår hur man byter den trasiga lampan i. Inget gott utan något ont gissar jag.

Och ju mer man kan desto lättare är det ju att applicera det på något annat.
Tjipp å ajö

3 kommentarer:

 1. Får erkänna att det ibland är lite kul att läsa dina inlägg!
  Sen tillägger jag att det kan vara ett garagebygge som föranledde rosebusksflytt samt att jag inte uppskattar dem.... men det vet du redan, de är bara jag som är kass på ironi, sarkasm eller vilket ord det nu är som är korrekt i detta sammanhanget ;-)

  SvaraRadera
 2. Vissa klagar. Men det är sant att göra en reflektion. Mitt minne sviker för att citera rakt upp och ner, Jag gör en C&P.
  Håll tillgodo. /Mr Poppins
  ---------
  Om du var barn under 50-60-70 talet...
  Hur kunde du då överleva ?

  1.- När vi var barn åkte vi i bil utan säkerhetsbälte eller airbag...

  2 .- Våra barnsängar var målade i glada färger som alla var bly eller kadmium baserade.
  Rött lego? , jo det var kadmium.

  3.- Vi hade inga barnlås/säkerhetslås på dörrar , toaletter eller rengöringsmedel.

  4.- När vi cyklade hade vi ingen hjälm.

  5.- VI DRACK VATTEN DIREKT FRÅN TRÄDGÅRDSSLANGEN ISTÄLLET FÖR
  MINERALVATTEN.

  6.- Vi tillbringade många timmar med att bygga lådbilar och de lyckosamma hade nedförsbackar i närheten där man kunde åka.
  Halvvägs kom man på att man ej hade bromsar efter flertal krockar med träd och buskar så löste vi problemet på egen hand.

  7.- Vi var ute och lekte med den enda skyldigheten att vara hemma innan det blev mörkt.

  8.- Skolan varade till Kl.12, man var hemma till lunch. Vi hade inga mobiler... ingen kunde nå oss. Otänkbart!

  9.- Vi skar oss, Vi bröt ben, Vi tappade en tand, men ingen anmälan behövde göras för dessa olyckor. Vi bar själv skulden.

  10.- Vi åt kex, bröd och smör, vi drack läsk och vi var aldrig överviktiga , eftersom vi alltid var ute och lekte...

  11.- Man delade en läsk på fyra och drack från samma flaska, ingen hade något ont av detta.

  12.- Vi hade inga Playstation, Nintendo 64, X box, Videospel, Digital TV med 99 kanaler, DVD eller video, dolby surround, egna mobiltelefoner, datorer, chatroom på Internet... Istället så hade vi kompisar!

  13.- Man tog cykeln eller gick hem till kompisen, man gick in utan att knacka och tillsammans gick man ut och lekte!!

  14.- JA! Där ute! I Den grymma världen! Utan kontroll eller översyn ! Hur gjorde vi? Vi lekte med pinnar och bollar, Vi bildade lag,
  och när inte alla kunde vara med i laget för en match accepterades detta utan att någon blev traumatiserad.

  15.- Vissa elever var inte så bra som andra och när de fick underkänt fick de göra om provet. Ingen gick till psykologen,
  psykoterapeuten, ingen led av dyslexi var hyperaktiv eller hade koncentrationsproblem, man fick väldigt lätt en andra chans.

  16.- Vi hade frihet, bakslag, framgång, ansvar... och vi lärde oss att handskas med dessa.

  Den stora frågan är: Hur Kunde Vi överleva? Och framförallt bli de vuxna människor vi är idag?
  Tillhör du denna generation? Om svaret är ja kan du vidarebefordra detta mail till bekanta i din egen ålder eller till yngre så att de ser hur vi hade det förut
  ........ Trots allt så klarade vi oss helt ok!!

  Med all säkerhet kommer de att säga att vi var tråkiga, men å andra sidan har vi varit väldigt glada barn!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 3. Oj?

  Två kommentarer påsa mma inlägg måste ju vara en ny milstolpe?

  Får ju nästan frångå min plan, som om jag nånsin har en, och kommentera på komentarerna.

  Jo Linda det stämmer det byggdes ett garage…Men inte i närheterna av där rosorna stod. Jag kan ju ha missuppfattat din anledning till att bli av med dem. det var ju dessutom flera år sedan. Om det gör dig glad så ber jag om ursäkt att jag misssuppfattade anledningen till att bli av med rosorna. Om det är ok så är jag fortfarande glad över att ha fått ta dem. Dessutom hoppas jag att inläget kan få stå kvar efterssom övergången till mina barndoms lärdomar inte blir lika bra om det skall börja med en historra om ett garage….

  Eller kanske något så hr.
  Jag trodde att hon var rädd för att sitt barn skulle riva sig på rosorna, men jag hade missuppfattat det det berodde igentligen på att det byggdes ett garage 20 meter bort och rosorna skulle bort för att inte sätta igen dräneringen / skvätta pollen i färgen?

  Min poäng var att jag alltid var mer rädd för mamma än för själva rosen.

  Lasse har fattat poängen. :tumme upp

  SvaraRadera