onsdag 4 januari 2012

Hmm!?


Tja vad skall man skriva om idag? Jag känner att jag börjat censurera mina bloggtankar. Bra eller dåligt vette sjutton. Jag tror dock att det är säkert att säga att de allra flesta människor är hycklare. Ja utom du då. De allra flesta skulle antagligen ranka ärlighet och öppenhet ganska högt i hur de önskar att andra skall vara.

Världen hade varit ett bättre plejs om folk istället jobbat på att klara av att folk är ärliga och öppna mot dem. Väldigt få tål det. Om man skall lyckas i livet både inom yrket och sitt egna liv så skall man ljuga, gömma och tiga om i stort sett allt. Är man ärlig och öppen så blir folk kränkta och arga på en efters som man haft mage att ha en annan åsikt en dem.

Jag inser att jag nu har ändrat mig från att vara ärlig och öppen tll att hoppas att jag kan hantera att andra är det mot mig. Men Chansen att man skulle få testa det är ju låg. De flesta är Mänskliga*
Den ungdomliga naiviteten växer bort mer och mer. Man skall Ljuga så mycket man kan och aldrig bli påkommen eller tala om att man ljuger.

Jag kommer väl i håg ett möte för 10 år sedan där vi skulle prata i grupp med en psykolog om hur man skulle bli bättre på att hantera användare/kunder. Jag höll på att bli utkastad när jag sade att det som jag hade mest framgång med var att ljuga. För det är det man gör, skall göra och framför allt förväntas göra.** ALLA i rummet vände sig om och stirrade på mig som fågelholkar. Alla utom psykologen som höll med mig. VINST!! ***

Hmmm? kanske har jag driftat iväg lite från grundpunkten.

Hursomhelst vägrar jag att kompromissa om att inte bryta löften, utan istället vara mer restriktiv med vad man lovar. Jag lovar ofta saker. Som att jag lovar att tala om det för XXX eller liknande och det håller jag. Jag vet att det inte kommer göra något alls. Det är sällan som en teknikers svar är lämpligt att återberättas som det är till användare. Av så otroligt många skäl.
Som jag orerat om tidigare så investerar jag och många andra otroligt mycket, alldeles för mycket, i sina egna åsikter och blotta tanken på att någon inte skulle hålla med en eller ännu värre faktsikt ha mage att öppet ifrågasätta öppet, Kränker dem så in i grunden. Oftast har man inte alla synfält klara i någon åsikt utan det finns alltid någon som har en valid point att komma med..
Min nya chef är ganska bra på detta faktiskt. Förutom i vissa fall där han är lika flexibel som solid diamantstridsvagn, men hey ingen mer än jag är perfekt ;P
Han lyssnar ofta på ens åsikter och tar sig tid att skjuta ner dem en efter en, och har faktiskt blivit ännu bättre på att inte hetsa upp sig. Fast det klart vet man vilka knappar man skall trycka på kan man få vem som helst förbannad. Men det är sällan smart. Men ibland tänker man inte klart själv.

Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör. Alla har olika åsikter om allt och ingen tål att bli ifrågasatt. Man tycker illa om dem som har mage att tycka annorlunda. Tänk efter, De du tycker om att umgås med, är de folk som håller med dig eller är det folk som har andra åsikter som de viftar i ansiktet på dig hela tiden? Ja mina vänner är ju undantag naturligtvis… men de är inte så många ;P

Peace out!

*Se tidigare hade jag skrivit lismande små kräk här, men mitt nya jag Väljer att skriva Mänskligt istället
**Jag vet att jag ibland kan fyrkanta ner saker lite väl mycket men Det gör det inte mindre sant.
*** Allt är en tävling kommer ni inte iåg det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar